toga exchange-01

Sejarah Syarikat

 

Toga Capital Sdn Bhd telah ditubuhkan pada Februari, 2015. Syarikat ini didaftarkan di Kuala Lumpur, Malaysia dengan nombor pendaftaran 1132072-M. Untuk menjadi lebih berkesan dalam pengedaran global, Toga Capital Sdn Bhd telah menubuhkan pejabat perwakilan Asia Pasifik di Menara Standard Chartered, Malaysia.

Toga Capital Sdn Bhd adalah syarikat yang memberi penekanan kepada inovasi rangkaian, penyelidikan dan pembangunan. Kami membangunkan platform dalam talian yang baru dengan data besar kewangan, pelancongan, perdagangan dan urus niaga bersepadu, permainan, teknologi dan pembangunan perisian. Kami sedang memasuki era baru DATA BESAR. Platform media sosial seperti Facebook, WhatsApp dan WeChat; Platform tempahan hotel dalam talian seperti Agoda, booking.com, travel.com; Platform membeli-belah dalam talian seperti Taobao dan Lazada, memperoleh kekayaan yang lebih besar daripada perniagaan biasa.

Pada tahun 2015, kami telah mencipta aplikasi pesanan sosial kami sendiri, TogaChat. TogaChat telah menjalani penjenamaan semula pada tahun 2017 dan bertukar menjadi Yippi yang digunakan untuk media sosial, perniagaan kecil dan perusahaan mikro. Toga Capital juga menyediakan aplikasi dan perkhidmatan untuk mel E-dagang, permainan elektronik, perkhidmatan perjalanan dalam talian dan pendidikan – latihan. Toga Capital juga sedang membangunkan perkhidmatan dan rancangan tambahan untuk memperolehi aplikasi selanjutnya. Toga Capital Sdn Bhd telah bekerjasama dengan Rewardslink dan TA Mall sejak tahun 2017. Mulai Ogos 2017, Toga Capital Sdn Bhd telah memeterai surat setuju terima dengan Toga Limited, sebuah Perbadanan Delaware untuk menjadi anak syarikat pemasaran global yang dimiliki sepenuhnya oleh Toga Limited.

Toga Capital Sdn Bhd memberi tumpuan kepada penyelidikan dan pembangunan platform di dunia internet, dan membawa kepada pembangunan inovatif kepada syarikat dengan rangkaian sumber manusia yang luas, sumber utama untuk kejayaan dalam pasaran global. Toga Capital Sdn Bhd percaya bahawa melalui pemahaman kami ke dalam pasaran, skala luas yang merangkumi dunia, teknologi maju, budaya perkongsian maklumat, ketekunan dalam pengurusan risiko yang tepat, kami dapat mencapai pencapaian yang luar biasa dalam setiap keadaan. Toga Capital Sdn Bhd meletakkan permintaan pelanggan sebelum segala-galanya dan menjadikan ini sebagai asas perniagaan kami. Kami berdedikasi dalam menyediakan perkhidmatan terbaik dan menanam semangat ini sebagai budaya bersama kami.